Philippe Schneider

NadiaDette billede så jeg første gang i Brisbane i Australien, og er taget af den franske fotograf Phillippe Schneider, han har ingen hjemmeside, og jeg tror det her er det første billede der ligger på internettet af ham.
Pigen på billedet hedder Nadia og er taget i en palistinænsisk flygtningelejr i Libanon og er en del af en serie af palistinænsiske kvindeportrætter som Phillipe tog i Libanon, mens han arbejdede dernede som udsendt for en fransk hjælpeorganisation.
Til billedet fulgte følgende tekst: “Interview extract: In a way it would be good to accept the Lebanese citizenship for my rights, but on the other hand I wouldn’t be Palestinian anymore. For me it would be like giving up our rights to return to Palestine, so it’s a difficult choice…and we don’t have the choice anyway (laugh)… If you give up your nationality, who are you then?”
Hvorfor jeg købte dette billede? Ud over at det er et fantastisk portræt, så tænker jeg på hver gang jeg ser på Nadia at hvis hun kan tillade sig at grine af sin situation, så kan jeg/vi ikke gøre andet end grine af vores egen og at det er vores pligt at sørge for at hun en dag kan få et lige så godt liv som jeg/vi selv har.

Udgivet i Kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*