På Arken

Var på Arken i lørdags og se Duane Hanson . Jeg er måske lidt sentimental men hans værk Beagle i en kurv rammer synes jeg rigtig godt, da man kan se at han simpelthen bare har lavet en skulptur af hans dejlige hund som han har holdt så meget af.
Det er den realisme der er så facinerende hos Duane Hanson, han prøver bare at vise hvordan tingene ser ud, men der er en enorm subjektivitet i valget af portræt, og selvfølgelig hos beskueren. Nu har vores familie selv haft hund, dog ikke en beagle, men lige netop den poistur af en sovende hund, vækker med det samme dejlige minder, hvis man ikke har haft en hund, tror jeg da nok man vil synes den var sød, men ikke den samme varme. Det er det der gennemsyre alle hans værker, og selvfølgelig især hans mennesker, man bliver forskrækket, små griner, melankolsk, facineret, en eller anden følelse får man når man står overfor hans værker.
Vil gerne anbefale udstillingen, den er dog lidt lille, da Arken er igang med at bygge ud, så der er ikke ret meget af det permanente der er oppe og hænge, men så kan man jo altid drikke en kop kaffe til den dejlige udsigt, eller gå en tur (hvis det da ikke lige blæser en halv pelikan…)

Udgivet i Kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*