Hvor er nettet på vej hen?

Interessant artikel/diskussion på Luftskibet om hvor nettet er på vej hen, personligt synes jeg det er at overdrive at kalde det Web 2.0, det lyder som endnu en gimik fra nogle folk der gerne vil have at der investeres i deres firmaer (gammel vin på nye flasker). Næ jeg tror at nogle af de muligheder som internettet, altid har haft potentiale til, er ved at komme op til overfladen, og ikke kun teknisk men også inde i folks hoveder. Blogging fænomenet er et af skridtene, men lad os nu se hvad der sker. Jeg mener stadig vi er i version 1.01 eller før, og vi kun har kradset lidt i overfladen.
Jeg synes lige netop, at en af pointerne altid har været, at prøve at give så mange mennesker som muligt en stemme på internettet, og det først er nu vi for alvor er begyndt at se lidt af konsekvenserne.
At vi allesammen måske bliver lidt frustrerede over dette kaos af information synes jeg kun er positivt, for min holdning har altid været, at det er bedre og få informationen ud og så må vi tage kampen om beslutningen et andet sted, for eksempel i folketinget.
Det kan godt være at den information der bliver lagt ud kun interesserer 3 mennesker, men så ved de det da, i det mindste.

Den interessante analyse synes jeg hele tiden går på, om den information der kommer ud er det rigtige, og om vi får taget de rigtige beslutninger.

Det sociale aspekt med nettet synes jeg også altid har ligget i kortene, at få mennesker tættere på hinanden er heller ikke noget nyt. Jeg tror bare endnu engang, at der er flere og flere der får muligheden for at bruge det, og er kommet ind i tankegangen.

Udgivet i www
En kommentar til “Hvor er nettet på vej hen?
 1. Thomas Schøn siger:

  Hej Tore,
  Jeg vil godt medgive at web 2.0 lyder noget poppet, og det er vel i udgangspunktet sundt at forholde sig skeptisk til ting der lyder popper. Men jeg vil hellere kigger væk fra navnet web 2.0 og retter fokus mod det begrebet dækker over. ’Hvor er nettet på vej hen’ er spørgsmålet du stiller i din overskrift, og det er det interessante i denne sammenhæng.
  Det er svært at spå – og særligt om fremtiden og alt det der Storm P, så det vil jeg i denne omgang lade nogle andre tage sig af. Derimod vil jeg sige, at hele denne blogosphere ting, som du også er en del af, det er den store nyhed.
  Det at jeg kan læse din blog, se dine feriebilleder, kommentere på dine indlæg det er en nyhed. Og det er det nye vi gør på nettet. I den forbindelse er det mindre væsentligt hvad vi blogger om. Det at vi har fået disse nye kommunikationsveje til vores rådighed har på alle måder flyttet nettet, og muligheden for at komme til orde på det, ud til dig og mig og alle andre der har lyst til at deltage. Det er nyheden.
  Vi kan så diskuterer om nyheden er så stor at den skal ha sit eget navn, og vi kan ligeledes diskuterer om dette navn skal være web 2.0.

  Ps. Fine flickerbilleder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*